Loading...

Årsopgørelsen er klar om en måned - det skal du vide

Mandag den 11. marts åbner Skattestyrelsen for adgang til årsopgørelsen for 2018. Skattekonsulent Thomas W. Jørgensen kommer med bud på fem ting, som du skal være opmærksom på.

Skat14. februar 2019

Skattestyrelsen åbner for adgang til årsopgørelsen for 2018. Er der noget, du bør checke inden?
Overskydende skat bliver udbetalt fra den 5. april.

Mandag den 11. marts løber årets største digitale begivenhed over skærmene. Det er nemlig dagen, hvor 4,6 millioner borgere får adgang til årsopgøreslen for 2018. Normalt vil kun 700.000 - eller 15 procent af os - skulle ændre eller tilføje noget i opgørelsen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Skattestyrelsen.

De 4,6 millioner årsopgørelser bliver dannet på baggrund af omkring 200 millioner oplysninger, som Skattestyrelsen modtager fra banker, arbejdsgivere, pensionsselskaber m.v.

Danmark har et af verdens mest automatiserede og digitaliserede skattesystemer. Det begyder for langt de fleste, at vi har alle nødvendige oplysninger til at opgøre skatten, og vi behøver ikke at gøre noget, forklarer Karin Bergen, der er personskattedirektør i Skattestyrelsen.

Men et effektivt skattesystem til trods er det selvfølgelig en god idé at gennemgå årsopgørelsen og se efter, om alt er, som det skal være.

Newsbreak.dk har spurgt Thomas W. Jørgensen, skattekonsulent ved Partner Revision om hans bud på fem ting, som man skal være opmærksom på:

  • Overordnet skal man selvfølgelig kontrollere, at de indberettede tal fra banker, realkreditinstitutter, arbejdsgiver osv. stemmer overens med de faktiske tal.
     
  • Befordringsfradrag: Hvor man tidligere selv skulle indberette antal kørte kilometre til og fra arbejde (over 24 km), er det i dag Skat, der sætter et skøn. Derfor skal man se efter, om skønnet stemmer overens med virkeligheden.
     
  • Børne- og underholdsbidrag bliver kun indberettet automatisk, hvis ordningen foregår via det offentlige. Men mange indgår og administrerer selv en bindende aftale, og så skal man selv stå for indberetningen.
     
  • Er man på forretningsrejse og glemmer at afregne sine rejseomkostninger med sin arbejdsgiver efter regning, kan man trække 498 kr. fra i skat pr. dag, når man er væk mere end 24 timer. Dog max. 24.700 kr. Er rejseudgifterne arbejdsgiverdækket, kan man alligevel trække 124,50 kr. fra pr. dag.
     
  • Håndværkerfradraget: Der er et håndværkerfradrag på op til 12.000 kr. i forbindelse med arbejdsomkostninger ved grønne forbedringer af hjemmet. Desuden op til 6.000 kr. for lønomkostninger til serviceydelser som rengøring, havearbejde og lignende.

Eventuelt overskydende skat vil blive udbetalt fra den 5. april 2019.

Kilde: Newsbreak.dk

Link til artiklen på Newsbreak.dk

Tilbage til oversigten

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af nyheder, der kan have betydning for din virksomhed. Vi opdaterer dig på love og regler, giver dig inspiration og deler ny og værdifuld viden.

    First Name:

Find din nærmeste afdeling

Partner Revision dækker hele det midt- og vestjyske område. Med ni lokale kontorer er vi altid tæt på din virksomhed. Og du er altid velkommen.

 

Se alle vores afdelinger

keyboard_arrow_up