Loading...

Det er svært at drive virksomhed i denne Corona-tid

Corona15. marts 2020

Vi står alle i en ukendt situation, hvor vi som privatpersoner oplever drastiske ændringer i hverdagen samt nye ting at forholde os til i forhold til helbred og økonomi.

Hvis du er virksomhedsejer eller virksomhedsleder, har du oveni udfordringer i forhold til dine ansatte og for din virksomheds drift og økonomi.

Der er jo ingen af os, der ved, hvordan situationen udvikler sig eller hvor længe, det vil vare. Men heldigvis står myndigheder og regeringen på pinde for at gøre tiltag for begrænse skaderne, både menneskeligt og økonomisk.

I dag søndag er der offentliggjort en trepartsaftale, der sikrer lønkompensation til de virksomheder, der hjemsender medarbejderne med fuld løn, i stedet for at afskedige mere end 30 % af medarbejderstaben eller mere end 50 personer. Det gælder for perioden 9. marts – 9. juni 2020, og i denne periode må virksomheden ikke afskedige medarbejdere af økonomiske årsager. Samtidig skal medarbejderne holde 5 feriedage i perioden. Hvis der ikke er feriedage til dette, kan det være feriefridage, afspadsering, feriedage for det kommende ferieår eller uden løn.

Lønkompensationen udgør 75 % af lønnen, max. 23.000 kr. pr. måned for månedslønnede. For timelønnede er kompensationen 90 % af lønnen, max. 26.000 kr. pr. måned (=162 kr. i timen).

Der skal ansøges om refusion på virk.dk, som forventes klar hertil medio uge 13, hvorefter der kan udbetales fra uge 14. Der skal anvendes revisorbistand til dokumentation for, at hjemsendelse af de konkrete medarbejdere er sket. Hvordan det skal foregå helt praktisk, er der ikke klarhed over endnu.

Ud over dette tiltag bekendtgjorde statsministeren på pressemødet søndag kl. 12, at der arbejdes med tiltag for at hjælpe ramte enkeltmandsvirksomheder.

I løbet af den forløbne uge er der udmeldt flere hjælpepakker til erhvervslivet, herunder:

  • Likviditetsafhjælpning med udskydelse af betalingsfrister A-skat, moms mv.
  • Mulighed for lønrefusion fra 1. sygedag for personer, der er smittede eller i karantæne på grund af COVID-19 samt hurtigere adgang til arbejdsfordeling med supplerende dagpenge.
  • Garantiordninger så virksomheder kan få en statsgaranti på 70 % af bankernes nye udlån til at dække dokumenteret driftstab på over 50 % som følge af COVID-19.

Der vil komme flere hjælpeinitiativer. Der findes en rigtig god oversigt over alle hjælpepakker på Virksomhedsguiden https://virksomhedsguiden.dk/erhvervsfremme/content/temaer/coronavirus_og_din_virksomhed/

Vi står selvfølgelig også klar til at hjælpe dig.

Tilbage til oversigten

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af nyheder, der kan have betydning for din virksomhed. Vi opdaterer dig på love og regler, giver dig inspiration og deler ny og værdifuld viden.

Find din nærmeste afdeling

Partner Revision dækker hele det midt- og vestjyske område. Med ni lokale kontorer er vi altid tæt på din virksomhed. Og du er altid velkommen.

 

Se alle vores afdelinger

keyboard_arrow_up