Loading...

Hjælpepakke til små og mellemstore virksomheder

Corona17. marts 2020

Regeringen har offentliggjort yderligere initiativer for at hjælpe de små og mellemstore virksomheders likviditetsudfordringer som følge af udbruddet af COVID-19 i Danmark.

Danmarks mange små og mellemstore virksomheder og deres medarbejdere er under pres som følge af Corona-virussen.

Regeringen har derfor valgt at udskyde momsbetalingen for små og mellemstore virksomheder.

Forslaget ventes at forbedre likviditeten for små virksomheder med ca. 15 mia. kr. og ca. 20 mia. kr. for mellemstore virksomheder.

Derudover foreslår regeringen at udskyde fristen for betaling af B-skat. Det gavner især selvstændigt erhvervsdrivende og ventes at øge likviditeten med 5 mia. kr.

Forlængelse af små og mellemstore virksomheders betalingsfrister for moms

Konkret medfører tiltaget, at betalingsfristen for den første afgiftsperiode udskydes, så den svarer til betalingsfristen for den anden afgiftsperiode.

Små virksomheder skal dermed først betale moms den 1. marts 2021, mens mellemstore virksomheder først skal betale den 1. september 2020.

Små virksomheders (halvårsafregning) betalingsfrist for 1. halvår 2020 udskydes fra den 1. september 2020 til den 1. marts 2021.

Mellemstore virksomheder (kvartalvis afregning) betalingsfrist for 1. kvartal 2020 udskydes fra den 2. juni til den 1. september 2020.

Bemærk, at indberetningsfristerne for moms ikke er ændret, og virksomheder med halvårsafregning skal derfor fortsat indberette moms for 1. halvår den 1. september 2020, ligesom virksomheder med kvartalsvis afregning skal indberette moms for 1. kvartal 2020 den 2. juni 2020.

Virksomhederne vil få negativ moms udbetalt som vanligt, hvis de angiver efter afgiftsperiodens udløb. Forslaget kommer efter, at regeringen i sidste uge foreslog at udskyde momsbetalingen for store virksomheder samt en generel lempelse af betalingsfristerne for A-skat og AM-bidrag.

Udskydelse af B-skatter for selvstændige erhvervsdrivende

Konkret medfører dette tiltag, at betalingsfristen for B-skat udskydes for april og maj måned.

Det vil især styrke likviditeten for selvstændigt erhvervsdrivende.

Konkret betyder det, at den betalingsfrist, som ellers lå den 20. april, flyttes til den 20. juni, mens fristen den 20. maj udskydes til den 20. december. Dermed bliver april og maj helt fri for betaling af B-skat.

Selvstændigt erhvervsdrivende kan derudover selv reducere deres B-skattebetaling for resten af 2020, hvis de på SKAT.dk nedsætter deres forventede indtjening for 2020.

Tilbage til oversigten

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af nyheder, der kan have betydning for din virksomhed. Vi opdaterer dig på love og regler, giver dig inspiration og deler ny og værdifuld viden.

    First Name:

Find din nærmeste afdeling

Partner Revision dækker hele det midt- og vestjyske område. Med ni lokale kontorer er vi altid tæt på din virksomhed. Og du er altid velkommen.

 

Se alle vores afdelinger

keyboard_arrow_up