Loading...

Autoforhandler i en fart

Med et stærkt koncept som vejviser har Jens Fisker Automobiler i Silkeborg fulgt en sikker rute mod vækst og udvikling - med Partner Revision som faglig sparring på bagsædet hele vejen.

Se publikation

Kundecases22. maj 2015

Det begyndte egentlig som en privat passion. I Silkeborg var Jens Fisker vild med biler og skiftede ofte model. Den passion satsede han i 2006 på at gøre til sin levevej.

- Jeg mente jo, at jeg havde forstand på det, og jeg syntes, det kunne være sjovt at starte selv, siger Jens Fisker.

Den vurdering var hans daværende bank ikke enig i. Men det bremsede ikke Jens Fisker, der i stedet fik en positiv modtagelse i en anden bank i byen - og en kassekredit på en størrelse, der gjorde en åbning af en brugtvognsforretning mulig.

Dermed kunne han tage sin første handelstur til Tyskland for at købe biler til varelager. Med en helt klar strategi.

- Mit mål var fra begyndelsen at specialisere mig inden for én kategori af biler, så kunderne i netop den kategori altid er nødt til at komme forbi Jens Fisker Automobiler, hvis de vil være sikre på at have set de bedste biler på markedet.

En strategi som Jens Fisker har holdt stædigt ved, og som har sørget for sikker passage gennem finanskrisen og for godt tre år siden også etableringen og udviklingen af forretningen i nye og endnu større lokaler i Silkeborg.

- Overordnet set så handler brugtvognshandel om tillid. Vi har aldrig haft en sag i ankenævnet for biler, og generelt fornemmer jeg, at vi har et godt ry blandt kunderne. I hvert fald kommer mange af dem tilbage eller sender andre kunder til os. Og det er som regel det bedste tegn på tillid, siger Jens Fisker.

DIESEL FAMILIEBILER ER SAGEN
Vi bakker lige til begyndelsen. For de første opkøbte biler i Tyskland skulle vises til kunderne i et showroom. Sammen med sin kone Betina kørte Jens Fisker Silkeborg og omegn tyndt for at finde et godt lokale, de også kunne betale sig fra. En tilfældig tur gennem Thorning gav bid. Her var et lokale, som tidligere havde tilhørt en Lada-forhandler, ledigt. Og Betina og Jens Fisker slog til.

- Der var god energi omkring lokalet, forklarer Betina Fisker.

I allerhøjeste grad. For allerede den første weekend trak Jens Fisker Automobiler masser af mennesker til åbningen, og parret solgte tre biler.

- Det var en stor oplevelse og en utrolig god start at få, siger Jens Fisker.

Og tilsyneladende viste den nye brugtvognsforhandlers strategi allerede dengang sin styrke.

- Som udgangspunkt satsede vi på Audi A4. Det var en populær bil, og vi tiltrak folk, der var interesserede i A4, fra hele landet. Fordi de vidste, at vi havde et godt og bredt udvalg, forklarer Jens Fisker.

Efterhånden som forretningen voksede, udviklede konceptet sig også. Fra den specifikke Audi-model til at være gode diesel familiebiler i stationcarklassen fra tyske producenter. Den type biler viste der sig at være rigtig god efterspørgsel på. Også op gennem de værste finanskrise år, der ellers fik bilmarkedet til at geare gevaldigt ned.

- Brugtvognsmarkedet har været godt hele vejen frem til i dag, lige som efterspørgslen på dieselbiler også steg, da krisen kom, siger Jens Fisker.

BEHOV FOR MERE PLADS
I Thorning fik Jens Fisker brug for mere plads til virksomhedens udvikling. Desuden var der langt til både en bilvask og registreringskontoret, når biler skulle klargøres til salg i dagligdagen. Derfor tog parret atter turen rundt i deres egen bil at finde nye, større og mere centralt beliggende lokaler - gerne i Silkeborg.

- At der i forvejen er mange forhandlere, er med til at trække kunder til. Også langvejs fra fordi her er så mange biler at kigge på, siger Jens Fisker.

De fandt et lokale - med 1.000 kvm. udstillingslokale og værksted helt ud til Ringvejen i Silkeborg, hvor 19.000 biler passerer forbi i døgnet. Og med andre brugtvognsforhandlere som nærmeste naboer. Efter en forhandlingsperiode var prisen rigtig, og Betina og Jens Fisker kastede sig over istandsættelsen og flyttede ind i efteråret 2011.

Lige siden er væksten fortsat. I dag har parret konstant 50-60 biler på lagret. Dieselbiler i familieklassen er stadig formlen, der holder.

- Vi har haft vores hidtil bedste kvartal i år, siger en glad og stolt Jens Fisker.

BILER SOM NICHE I PARTNER REVISION
Næsten lige så stolt er statsautoriseret revisor Renè Mortensen, Partner Revision i Silkeborg, der ligger så tæt på sin kunde, at han ikke engang behøver køre derhen. Partner Revision har som revisor og rådgiver været med på bagsædet på hele Fisker-parrets tur fra nyåbnet til veletableret i Bilernes By:

- En stor del af succes’en skyldes uden tvivl, at parret har holdt fast og udbygget deres koncept. Det gør virksomheden til en stærk forhandler og en sund forretning, siger Renè Mortensen.

Jens Fisker peger selv på flere fordele ved at bruge Partner Revision:

- Vi får meget mere end tal ud af samarbejdet. Vi vender mange beslutninger med Partner Revision, og fordi det er et stort firma, rummer de mange forskellige kompetencer. Så vi altid får kvalificerede svar på vores spørgsmål, siger Jens Fisker.

Endelig har Partner Revision med flere bilforhandlere i porteføljen også opbygget bilbranchen som en nichekompetence.

- Det er en styrke, fordi vi på den måde hele tiden internt kan udveksle indsigt og erfaring, der kan være til gavn for alle øvrige kunder.

Så bilbranchen kan komme til at køre så hurtigt og økonomisk som overhovedet muligt.

Tilbage til oversigten Se publikation

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af nyheder, der kan have betydning for din virksomhed. Vi opdaterer dig på love og regler, giver dig inspiration og deler ny og værdifuld viden.

Find din nærmeste afdeling

Partner Revision dækker hele det midt- og vestjyske område. Med ni lokale kontorer er vi altid tæt på din virksomhed. Og du er altid velkommen.

 

Se alle vores afdelinger

keyboard_arrow_up