Loading...

Transport med omtanke

Med speciale i transport af blandt andet grus, sten og helt særligt sand fra egen sandgrav har indehaver Jan Lillegaard støt vækstet sin vognmandsvirksomhed i Ølgod – med potentiale til mere. Hele vejen med sparring fra Partner Revision som god ballast

Se publikation

Kundecases27. november 2017

Det var lidt af en tilfældighed, at Jan Lillegaard slog vejen forbi vognmandsforretningen Ernst Jacobsen A/S. Han drev selv et mindre transportfirma i Ølgod og blev opfordret til at kigge nærmere på vognmandsforretningen i Esbjerg, der netop var sat til salg.

Året var 2005, og sammen med to øvrige lokale partnere slog Jan Lillegaard til og flyttede Ernst Jacobsen A/S til Ølgod. Dengang en virksomhed med otte lastbiler, som i dag er vokset til 14 lastbiler og op mod 15 indlejede lastvogne, som Ølgod-vognmandsvirksomheden nu disponerer over i sin planlægning. I høj grad båret af fokus på effektivitet og specialisering.

For fra begyndelsen blev transport af store mængder i alle mulige retninger et forretningsmæssigt fokus:

- Vi havde et godt netværk i især beton- og asfaltværker, der skulle bruge sand og grus, siger Jan Lillegaard.

Desuden ejer Ernst Jacobsen A/S halvdelen af en sand- og grusgrav i Hostrup ved Esbjerg. En grav med unikt fint og certificeret kvartssand, som kan bruges blandt andet på legepladser, golfbaner, i betonindustrien og til fremstilling af glaserede teglsten.

- Det er fint sand, som i forbindelse med græsbaneanlæg dræner helt specielt godt, siger Jan Lillegaard.

VESTJYSK SAND I PARKEN
Derfor har Ernst Jacobsen A/S gennem tiden blandt andet leveret 20 læs sand til Parken, der udgør underlaget til de danske fodboldlandskampe, til grønsværen på Brøndby Stadion og i sommer blev ferieugerne brugt på nyt sand til alle skole- og fritidsanlæg i Odense Kommune.

Det forretningsmæssige fokus har Jan Lillegaard hele vejen kombineret med stort fokus på effektiviteten i hele den logistiske planlægning:

- Det gælder altid om at køre med fuldt læs i alle retninger. Når vores chauffører leverer et sted, skal de gerne have et fuldt læs med videre til et nyt sted. Det kræver et gensidigt samarbejde med andre vognmænd, og vores netværk har altid fungeret godt på det område, siger Jan Lillegaard.

Godt samarbejde gælder også i forhold til den økonomiske side af forretningen Ernst Jacobsen A/S. Her har Partner Revision og registreret revisor Poul Thomsen i Ølgod været fast sparring på hele Jan Lillegaards rute frem til nu.

- Jeg bruger Partner Revision som rigtig god sparring. De tager sig af mine årsregnskaber, men jeg har især glæde af at vende dispositioner i forhold til den overordnede forretningsmæssige side af virksomheden, siger Jan Lillegaard.

GEVINST MED PROFESSIONEL BESTYRELSE
Blandt andet var det Partner Revisions forslag, at Jan Lillegaard samlede en professionel bestyrelse omkring Ernst Jacobsen A/S.

- Det har været en rigtig god løsning for mig og virksomheden. Bestyrelsen har været en absolut nødvendig sparring for mig i forhold til at opsætte mål og fastholde målsætningerne, siger han.

Fra Partner Revision er både statsautoriseret revisor Allan Østergaard og registreret revisor Poul Thomsen enige om, at Jan Lillegaards driftsmæssige evner i kombination med hans vilje til at sparre og samarbejde med sit professionelle netværk er en væsentlig årsag til væksten i vognmandsvirksomheden.

- Netop det vigtige fokus på blandt andet fyldte transporter i alle retninger, arbejdet med analyser for at optimere brændstofforbrug og investeringer i it-teknologi, der giver det driftsmæssige overblik, har stor betydning for den positive udvikling, siger Poul Thomsen.

- Økonomisk har det enormt stor betydning for en vognmandsforretning, hvis du kan få lastbilen til at køre bare 100 m. længere på literen og udnytte den forskel, der er på brændstofforbruget ved at køre med gardintrailere i stedet for åbent lad, siger Jan Lillegaard.

DANSK SAND TIL NORGE
Samtidig er kundegrundlaget med sandgraven også vokset. I dag transporterer Ernst Jacobsen A/S således hvert år store mængder sand til Færøerne og har etableret en solid eksport af sand til Norge – med potentiale for vækst. Blandt andet til den norske betonindustri og til mere eksotiske brug på beachvolleybaner i fjeldlandet mod nord.

Tilbage til oversigten Se publikation

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af nyheder, der kan have betydning for din virksomhed. Vi opdaterer dig på love og regler, giver dig inspiration og deler ny og værdifuld viden.

Find din nærmeste afdeling

Partner Revision dækker hele det midt- og vestjyske område. Med ni lokale kontorer er vi altid tæt på din virksomhed. Og du er altid velkommen.

 

Se alle vores afdelinger

keyboard_arrow_up