Loading...

Farvel til 1.000 kronesedlen

Nationalbanken begynder udfasningen af 1.000 kronesedlen, som fra 31. maj 2025 vil være ugyldig.

Øvrigt18. januar 2024

I takt med at danskerne gradvist er blevet mere og mere digitale, er behovet for kontanter samtidig blevet mindre. Særligt er behovet for 1.000 kronesedlen nu nået til et punkt, hvor den er undværlig til almindelig dagligdags brug. 

Hverken butikker eller forbrugere skal dog ændre i, hvordan de betaler eller modtager betalinger det næste halvandet år – alt er nemlig, som det plejer. Det eneste man skal sikre sig er, at man får brugt sine 1.000 kr. sedler på indkøb eller får sat dem i banken inden den 31. maj 2025. 

Må man sige nej tak til 1.000 krone sedlen?

Mange butikker er nærmest blevet bestormet af kunder, der ønsker at betale med 1.000 krone sedler – ofte for meget små beløb, med henblik på at får alternative sedler retur. 
Uanset de udfordringer det giver for butikker og andre betalingsmodtagere ift. byttepenge og sikkerhed, er butikkerne forpligtet til at tage imod sedlen.

Gamle sedler udfases

Nationalbanken har igangsat et arbejde med en ny seddelserie, således at sedler fra og med 1944-seddelserien til og med 1997-seddelserien hjemkaldes og gøres ugyldige, fra den 31. maj 2025. 
Sedler fra og med 2009-seddelserien, vil fortsat være gyldige efter 31. maj 2025.

Få det fulde overblik over sedler, der bliver ugyldige hos Nationalbanken.

http://nationalbanken.dk/fremtidenskontanter

Tilbage til oversigten

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af nyheder, der kan have betydning for din virksomhed. Vi opdaterer dig på love og regler, giver dig inspiration og deler ny og værdifuld viden.

    First Name:

Find din nærmeste afdeling

Partner Revision dækker hele det midt- og vestjyske område. Med ni lokale kontorer er vi altid tæt på din virksomhed. Og du er altid velkommen.

 

Se alle vores afdelinger

keyboard_arrow_up