Loading...

Alpisterne på heden

Milepælene står tæt i øjeblikket hos ALPI: 25 års jubilæum og nyt iøjnefaldende hovedsæde lige ud til Herningmotorvejen. Som regnskabsmæssig sparring har Partner Revision været med på hele ruten fra mindre transportfirma til logistik- og transportkoncern med potentiale til yderligere vækst

Se publikation

Kundecases16. januar 2018

Markant, elegant – uden at være prangende. Så præcist sætter administrerende direktør og medejer Niels Arne Markussen ord på ALPIs nye domicilbygning, som logistik- og transportvirksomheden netop i efteråret har indviet.

- Det tager naturligvis altid tid at vænne sig til nye omgivelser. Men jeg bliver grundlæggende glad indeni, hver morgen jeg træder ind i bygningen.

Indenfor hos ALPI er der åbent, lyst, inspirerende, med plads til at arbejde, interagere, mødes, til at spise og til at hygge sig sammen.

- Vi ville blandt andet gerne skabe omgivelser, der motiverer og forkæler medarbejderne. Fordi vi ved, at glade medarbejdere giver glade kunder.

Udefra ser bygningen med de 8.000 kvm terminaler og de 8.000 kvm lagerhotel nærmest rullet ud over marklandskabet. Mens den 4.500 kvm store administrationsbygning i midten med de V-formede søjler og den guldfarvede alu-facade får de fleste bilister på motorvejen til at skæve ind.

Motorvejsplaceringen er bevidst. Udover at få tiltrængt mere plads ønsker vi at bruge bygningen til at brande virksomheden. Nu har vi samlet alle medarbejdere i Herning på én lokation – vi kan godt lide at være sammen – og vi inviterer gerne kunderne ind, så de personligt kan møde alle de medarbejdere, der har relevans for dem.

NÆRVÆR OG PROAKTIVITET
Netop de nære relationer og den personlige kontakt til kunderne har siden grundlæggelsen i 1992 været en af kerneværdierne i ALPI. Virksomheden blev grundlagt af Samson-kollegerne Niels Arne Markussen, René Mortensen og det daværende tredjehjul Robert Trier Andersen. På opfordring af og i samarbejde med den internationale italienske familie-speditionsvirksomhed Albini & Pitigliani, som lige siden har været en tæt, givende og familiær partner på vejen frem i Danmark.

- I forhold til kunderne har vi altid bestræbt os på at være en nærværende og proaktiv partner. Vi skal informere og kommunikere med vores kunder, siger Niels Arne Markussen – med et fast blik i øjnene, så man fornemmer, han mener det.

Med indflytningen i det nye domicil markerede ALPI samtidig sit 25 års jubilæum. Et sølvbryllup med klassiske op- og nedture. Mest op. I 1992 var de fire personer i firmaet. I dag beskæftiger ALPI 180 medarbejdere fordelt på fire lokationer i Herning, Greve, Odense og Padborg. Koncernen tilbyder enhver form for fragt - via land, vand og luft, sammen med rådgivning og logistik. Op ad bakke blev blandt andet finanskrisen, som ALPI håbede at køre forsigtigt henover. Men i 2009 ramte den som vred slagregn på en mørk motorvej.

AT VÆRE EN ALPIST
- Vi besluttede at inddrage medarbejderne i processen. Synliggøre at alle havde et ansvar – lige fra terminalen og til administrationen. Alle bød ind med idéer til potentielle nye kunder, og i fællesskab fik vi skabt vores kerneværdier og synliggjort, hvad det vil sige at være en ALPIst. Indsatsen gav pote. I fjerde kvartal af 2009 var ALPI tilbage på sporet og omsætningsmæssigt på niveau med året før.

I det nye domicil har Niels Arne Markussen og kollegerne fået et godt udsyn. Og perspektivet tegner positivt:

- Vi har skabt et fremtidshus. Her er rum til at videreudvikle vores forretning. Faktisk har vi plads til næsten dobbelt så mange medarbejdere ... Og potentialet er derude, siger den ambitiøse transportdirektør.

25 ÅRS SAMKØRSEL
Partner Revision har været leverandør af regnskaber og sparring siden grundlæggelsen af ALPI i 1992. Dengang som i dag handlede det om personlige relationer. Grundlæggerne kendte revisor Leo Lyngholm og daværende statsautoriserede revisor Leif Rygaard.

- Udover sparring handlede opstarten i høj grad om tillid, fordi der ikke måtte slippe noget ud om vores planer før den dag, vi gik i gang. Partner Revision troede på os, og vi fik både god sparring og fuld fortrolighed, selv om mange parter nødvendigvis skulle involveres, siger adm. dir. Niels Arne Markussen, ALPI.

Og lige siden har Partner Revision været den regnskabsmæssige samarbejdspartner.

- Lange relationer er en vigtig værdi i ALPI – i forhold til kunder og leverandører. Efterhånden som vi er vokset, har vi jævnligt fået henvendelser fra andre revisionsselskaber. Men når tingene fungerer, og vi er tilfredse, så skifter vi ikke bare leverandør.

Hos Partner Revision er Leo Lyngholm efter 25 år også stadig fast kontaktperson:

- Grundlæggende har udviklingen i ALPI altid været kontrolleret. Det næste step har altid været forberedt og velovervejet. Og så har ALPI altid været dygtig til at ansætte folk med de rette kompetencer til at bidrage til videreudviklingen, siger Leo Lyngholm.

Partner Revisions statsautoriserede revisor Allan Bjørn peger også på den helt specielle ånd, ALPI fra først transportlæs har formået at skabe:

- Udover dygtige medarbejdere er ALPI kendetegnet ved dedikerede medarbejdere. Det er et meget vigtigt fundament. Det blev i høj grad demonstreret under krisen, der krævede sammenhold. Her engagerede hele virksomheden sig i at finde nye veje frem. Det er et vigtigt parameter i forhold til vækst og udvikling.

Tilbage til oversigten Se publikation

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af nyheder, der kan have betydning for din virksomhed. Vi opdaterer dig på love og regler, giver dig inspiration og deler ny og værdifuld viden.

Find din nærmeste afdeling

Partner Revision dækker hele det midt- og vestjyske område. Med ni lokale kontorer er vi altid tæt på din virksomhed. Og du er altid velkommen.

 

Se alle vores afdelinger

keyboard_arrow_up