Loading...

Virksomhedsform

Det er et vigtigt valg, om din virksomhed skal drives som personlig virksomhed eller som selskab. Det kan også være et svært valg. Vi har kompetencerne til at rådgive dig, så du kan træffe den bedste beslutning for dig og din virksomhed.

Den personligt drevne virksomhed

Ved en personligt drevet virksomhed og I/S’er hæfter du personligt for virksomhedens gæld og eventuelle krav. Din virksomheds regnskab skal ikke offentliggøres, hvis den drives som personligt ejet.

Virksomhedens resultat indgår i din private skattepligtige indkomst, eventuelt gennem anvendelse af virksomhedsskatteordningen, hvor der er mulighed for at spare virksomhedens overskud op til en ”lav” beskatning, indtil det trækkes ud af virksomheden.

Hør mere om dine muligheder

Virksomhed i selskabsform

Vælger du at drive din virksomhed i selskabsform, hæfter du ikke personligt for virksomhedens gæld, med mindre du har påtaget dig kaution eller lignende. Selskaber skal offentliggøre sine årsrapporter. Dette gælder også for IVS'er (iværksætterselskaber).

Arbejder du selv i virksomheden, kan virksomheden udbetale løn til dig efter de almindelige regler for lønudbetaling. Din løn indgår i din private skattepligtige indkomst, men selskabets overskud selvangives særskilt for selskabet og beskattes med en selskabsskatteprocent på 22. Selskaber har mulighed for at udbetale udbytte til sine ejere.

Hør mere om dine muligheder

Holding-struktur

I nogle tilfælde er det hensigtsmæssigt at have flere selskaber i en holding-struktur. Det afhænger bl.a. af driftsmæssige og juridiske forhold, herunder muligheder for senere generationsskifte. Lad os sammen vurdere, om din virksomhed er egnet til holding-strukturen – og om der skal oprettes et holdingselskab.   

Hør mere om dine muligheder

Privatøkonomi og opsparing

Vi rådgiver mange kunder om, hvordan deres virksomheder skrues bedst muligt sammen. Herunder skatteoptimering. Du kan også bruge vores viden og kompetencer til at se, hvordan virksomhed og selskab spiller sammen med din privatøkonomi og dine ønsker til opsparing. Det fører ofte til en god og værdifuld snak om planlægning af livsindkomst.

Hør mere om dine muligheder

Vi rådgiver altid med udgangspunkt i dine unikke behov

Vi rådgiver om mange andre forhold – eksempelvis køb og salg af virksomheder, fusioner, generationsskifte og investeringer. Det gør vi, fordi vi som virksomhedens revisor har en dyb indsigt i vore kunders forhold. Vi rådgiver altid med udgangspunkt i dine unikke behov. Kontakt din lokale afdeling for at høre mere om dine muligheder.

Book et møde med en revisor

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af nyheder, der kan have betydning for din virksomhed. Vi opdaterer dig på love og regler, giver dig inspiration og deler ny og værdifuld viden.

    First Name:

Find din nærmeste afdeling

Partner Revision dækker hele det midt- og vestjyske område. Med ni lokale kontorer er vi altid tæt på din virksomhed. Og du er altid velkommen.

 

Se alle vores afdelinger

keyboard_arrow_up