Loading...

Dansk cykeltøj - med italienske rødder

italicSPORT i Vejle er på få år vokset fra at være et agentur for italiensk cykeltøj til designhus med tre brands godt placeret i feltet. Samtidig er en af verdens allerbedste cykelryttere, danske Jakob Fuglsang, netop blevet aktiv del af en ny udvidet ejerkreds bag firmaets brand isolés

Kundecases2. juli 2019

Hans kendskab til cykelsport er så stort, at han forudså sejren: To dage før den belgiske forårsklassiker Liège-Bastogne-Liège proklamerede Henrik Rubak skråsikkert og tilbagelænet i designstolen i sit stilrene showroom: "Jeg tror, Fuglsang vinder. Han er i vanvittig form lige nu…"

Og indehaveren af cykeltøjsfirmaet italicSPORT i Vejle fik ret: Cykelstjernen Jakob Fuglsang vandt det klassiske endagsløb. Tillykke til Fuglsang. Tillykke til Danmark. Og faktisk også tillykke til italicSPORT. Ikke alene med grundlæggerens korrekte løbsanalyse, men også med det faktum, at netop Jakob Fuglsang for blot få måneder siden blev præsenteret som medindehaver af isolés – et af tre brands af design- og kvalitetstøj til cykelryttere, som på blot seks år har formået at presse ItalicSPORT godt frem i feltet af tøjleverandører til cykelsportsfolk.

Henrik Rubak etablerede oprindeligt italicSPORT som agentur for det italienske cykeltøjsmærke Marcello Bergamo. På bagagebæreren havde han et livslangt kærlighedsforhold til cykelsporten. Opvokset i Midtjylland var han medlem af Herning Cykle Klub og rejste som ung til Italien sammen med sin bror for at køre professionelt for et italiensk hold. En hård tilværelse i en sport uden mange penge.

- Vi boede 18 ryttere sammen i et hus, hvor en "mama" heldigvis lavede mad til os. Hver måned fik vi vores lommepenge i en kuvert.

CYKELDRØMMEN BLEV OPGIVET

Efter tre måneder rejste broderen hjem, men Henrik Rubak blev i tre år.

- Det var tre gode år, men jeg fandt også ud af, at der var ryttere, der var bedre end mig.

Han rejste hjem, fik job i en bank, men slap ikke passionen for cykelverden. I stedet etablerede han sit første cykeltøjsfirma med en samarbejdspartner. Firmaet blev rullet ud og forholdsvis hurtigt opkøbt. Og Henrik Rubak fik job hos Bestseller i Brande, hvor han som flydende i italiensk arbejdede sig op til at blive product manager for det italienske marked.

Men han savnede cykelverdenen, og som søn af en familie, hvor både farfar og far var iværksættere, fik cykeltøjet et nyt forsøg. I 2012 etablerede Henrik Rubak italicSPORT efter en rejse til Italien, hvor han fik kontakt til leverandøren Marcello Bergamo.

- Kvalitetsmæssigt er de dygtige, og så er det et familieforetagende, hvor jeg kender syerskerne i produktionen ved navn. Vi etablerede et samarbejde, hvor jeg også fik indflydelse på design og pasform, så produkterne matcher det danske marked.

Marcello Bergamo er teamtøj, og som lagerførende kan italicSPORT levere teampakker sammensat i størrelser, farver og med alle ønskede logoer. Et koncept der hurtigt fik fat, og som i dag sælges til cykelteams over hele landet.

PASSION ER IKKE NOK

Virksomheden flyttede fra de oprindelige lokaler i Silkeborg til et erhvervsområde i Vejle Nord. Her blev Henrik Rubaks kone, Louise, også del af firmaet, hvor parret udover salg har ansvaret for alt fra opbygning af hjemmeside over marketing, regnskab, lagerarbejde og til design.

- Passion for cykling er ikke nok. Hvis du skal købe dig til hjælp til alt, løber udgifterne stærkt.

Passionen skubbede alligevel til udviklingen af virksomheden. Henrik Rubak gik med idéer til nye brands. For to år siden blev det til cykelmodebrandet isolés – navngivet efter den klassiske betegnelse for ryttere, der stillede op i Tour de France uden at være del af et hold.

Med fokus på modefarver og designdetaljer. Og i fjor lancerede firmaet et nyt teamtøj-mærke, TECHNISM, der har nørdet fokus på funktionelle teknologiske detaljer. Mens isolés udelukkende sælges over nettet, har TECHNISM været døråbner til eksempelvis cykelhold i større virksomheder som Maersk, Nokia, Audi, Danske Bank, Jyske Bank og Kohberg.

VERDENSSTJERNEN SOM PARTNER

Det har givet ny vind til udviklingen. Og gennem sit netværk i cykelverden kom han i kontakt med Jakob Fuglsang. Sammen med deres fælles ven, Christian Alex Hansen, er Fuglsang blevet medejer af isolés.

- Selv om Jakob stadig er rytter i verdensklasse, er han så engageret, at han allerede bidrager med sin erfaring og sin perfektionisme. Han har klare holdninger til både stil og funktion. Det er en stor fordel for isolés, og jeg ser stort potentiale i at videreudvikle samarbejdet, når Jakob engang er færdig som cykelrytter.

Foreløbigt glæder Henrik Rubak sig over sin nye partners store succes i cykelsporten.

- Det øger da naturligvis også potentialet for vores samarbejde, konstaterer han tørt – og underspillet.

REVISOREN PÅ SIDELINJEN

På sidelinjen glæder statsautoriseret revisor Peter Vinderslev, Partner Revision, sig også over udviklingen. Han har i mange år været revisor for Henrik Rubaks far og var et naturligt valg, da sønnen blev selvstændig. De to har langs hele ruten sparret om de fleste forretningsmæssige beslutninger.

- Det har været en fornøjelse at følge udviklingen i italicSPORT. Henrik er en virksomhedsejer med et vanvittigt højt engagement i og passion for sit produkt. Med hjerteblod er han tæt på alle processer. Han er velovervejet, så hver større beslutning er funderet i tal og tilgængelige fakta, siger Peter Vinderslev, der også sparrede med på beslutningen om at optage partnere.

- Det er en investering i fremtiden. Jakob Fuglsang passer på alle måder godt til brandet, og at han eksempelvis har 56.000 følgere på Instagram, giver også perspektivrige muligheder.

Tilbage til oversigten

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af nyheder, der kan have betydning for din virksomhed. Vi opdaterer dig på love og regler, giver dig inspiration og deler ny og værdifuld viden.

Find din nærmeste afdeling

Partner Revision dækker hele det midt- og vestjyske område. Med ni lokale kontorer er vi altid tæt på din virksomhed. Og du er altid velkommen.

 

Se alle vores afdelinger

keyboard_arrow_up