Loading...

Kan du få fradrag for bidrag til velgørenhed i Ukraine?

Ønsker du at bidrage, men kender ikke reglerne for skattefradrag?

Skat3. marts 2022

Hjælpeorganisationerne modtager i disse dage bidrag fra både virksomheder og privatpersoner. Ønsker du også at bidrage, men er du i tvivl om reglerne for skattefradrag, så læs med her.


Virksomheders bidrag


Fradrag som reklameudgift
Hvis du ønsker at bidrage til en velgørende organisationsarbejde, har du flere muligheder, når du er selvstændigt erhvervsdrivende, hvad enten du driver en enkeltmandsvirksomhed eller driver virksomhed i selskabsform.

Hvis det vurderes, at bidraget har en reklamemæssig værdi for din virksomhed, kan du trække hele din donation fra ved opgørelsen af årets skattemæssige resultat. Der er ingen begrænsning på det beløb, du kan donere og trække fra, hvis din virksomhed opnår reklame, der står mål med det beløb, virksomheden donerer. 

Du kan skrive på virksomhedens hjemmeside, at du har doneret, eller du kan blive nævnt i et dagblad eller andet medie som bidragyder. 

Det er ikke et krav, at du støtter en organisation, der er godkendt som velgørende for at få fradrag for dit bidrag som reklame. Det beløb, du donerer, kan være et fast beløb, en procentdel af omsætningen af øremærkede varer eller en procentdel af virksomhedens overskud eller lignende. 

Bidrag til velgørende formål som ikke er reklame
Hvis du ikke ønsker reklamevirkningen for din virksomhed, kan din virksomhed donere op til 17.200 kr. med fradragsret i 2022 til eksempelvis Røde Kors, Red Barnet eller Unicef eller anden godkendt velgørenhedsorganisation. Det vil typisk fremgå af organisationens hjemmeside, om den er godkendt.
Det er en betingelse for at få fradraget, at virksomhedens CVR nr. bliver oplyst til organisationen, der indberetter bidraget til Skattestyrelsen. 


Privatpersons bidrag til velgørende formål


Også privatpersoner kan få fradrag for bidrag til velgørende formål, når de bliver indbetalt til godkendte hjælpeorganisationer som eksempelvis Red Barnet, Røde Kors eller Unicef. Det vil typisk fremgå af hjemmesiden, om en velgørenhedsorganisation er godkendt.

Private bidragydere kan få et fradrag på op til 17.200 kr. i 2022. Det er en betingelse for skattefradrag, at man oplyser sit CPR-nr. til organisationen, der indberetter bidraget til Skattestyrelsen.

Søg rådgivning
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan få fradrag for dit bidrag, så søg rådgivning, inden du indbetaler. Vi er klar til at hjælpe dig.

Tilbage til oversigten

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af nyheder, der kan have betydning for din virksomhed. Vi opdaterer dig på love og regler, giver dig inspiration og deler ny og værdifuld viden.

    First Name:

Find din nærmeste afdeling

Partner Revision dækker hele det midt- og vestjyske område. Med ni lokale kontorer er vi altid tæt på din virksomhed. Og du er altid velkommen.

 

Se alle vores afdelinger

keyboard_arrow_up