Loading...

GUIDE : Sådan fravælger du indefrysning

Har du en ejendom med indefrysningsordning? Der løber renter på dit indefrosne beløb. Renterne betaler du med et lån til SKAT. Helt automatisk. Se hvordan du fravælger det.

Skat29. maj 2024

Stigningen i boligskatten optages som et lån hos skatteforvaltningen.
Hvis grundskylden og ejendomsværdiskatten på din ejendom er steget fra 2023 til 2024, er det muligt at vælge at indefryse stigningen. Indefrysningen betyder, at du løbende betaler de samme boligskatter som hidtil. Stigningen i boligskatten optages som et lån hos skatteforvaltningen. I modsætning til den tidligere rentefri ordning for indefrysning af ejendomsskat, løber der renter på det indefrosne beløb. I indkomståret 2024 udgør renten af indefrysningen 2,68%.

Du indtræder automatisk i indefrysningsordningen.
Hovedreglen er, at hvis du ikke aktivt har fravalgt lånet pr. 1. september 2023, anses du for at have tilvalgt lånet. Mange har ikke været opmærksomme på dette, og de er derfor automatisk indtrådt i indefrysningsordningen. Frem til og med 31. december 2024 er det muligt at fravælge indefrysningsordningen. 


Sådan fravælger du indefrysning.

► Log ind på SKAT.DK
► Vælg Forskudsopgørelsen
► Ved "Eksisterende ejendomme og grunde" - klik på pilen ud for adressen 
► Klik på "vælg eller fravælg indefrysningslån..."
► Marker "Nej" for at fravælge indefrysning
► Klik på Registrer


Ved at fravælge indefrysningsordningen, slipper du for at betale de renter af indefrysningen, som er påløbet i 2024. Det endelige stiftelsestidspunkt for lånet er først den 1. januar 2025. Derfor har du netop til og med 31. december 2024 til at tage stilling til, hvorvidt du vil gøre brug af indefrysningsordningen.

Hvem kan benytte indefrysningsordningen?
Indefrysningsordningen kan kun benyttes på ejendomme som ejes af fysiske personer, som ejer ejerboliger. Det er typisk en- og tofamiliehuse, ejerlejligheder, sommerhuse og øvrige fritidshuse og stuehuse på landbrugs- og skovejendomme hvor stuehuset er særskilt vurderet. 

Disse ejere kan ikke benytte indefrysningsordningen:
- Virksomheder og selskaber som ejer ejendomme
- Fysiske personer som ejer andelsboliger
- Fysiske personer som ejer ejendomme sammen med virksomheder og selskaber 

 Har du brug for rådgivning i din konkrete situation? 
Vi er klar til at hjælpe dig - kontakt din lokale revisor.

 

Tilbage til oversigten

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af nyheder, der kan have betydning for din virksomhed. Vi opdaterer dig på love og regler, giver dig inspiration og deler ny og værdifuld viden.

    First Name:

Find din nærmeste afdeling

Partner Revision dækker hele det midt- og vestjyske område. Med ni lokale kontorer er vi altid tæt på din virksomhed. Og du er altid velkommen.

 

Se alle vores afdelinger

keyboard_arrow_up