Loading...

Familieejede virksomheder får bedre rammer

Torsdag den 20. juni 2024 præsenterede regeringen endnu en erhvervspakke.

Skat27. juni 2024

Regeringens forslag vil gøre det lettere og mere trygt at overdrage familieejede virksomheder til næste generation. Samtidig løftes dansk forskning og udvikling.

Beskatningsgrundlaget skal ikke længere estimeres af myndighederne

For det første bliver det lettere at overdrage familieejede virksomheder til næste generation. Generationsskifteskatten lettes fra 15% til 10%, og der indføres et retskrav på benyttelse af en skematisk model for værdiansættelse. Det betyder konkret, at beskatningsgrundlaget nu skal beregnes - og ikke længere kan estimeres - af myndighederne.
 

Pengetanksreglen forbedres

Derudover forbedres pengetanksreglen, så aktive ejendomsselskaber fremover vil kunne generationsskiftes med succession for avancebeskatningen. Det betyder konkret, at aktive virksomheder, der primært beskæftiger sig med udlejning af fast ejendom, ikke risikerer at betale over 50% i skat ved generationsskifte, men kan nøjes med den almindelige generationsskifteskat, som nedsættes fra 15% til 10%. Samtidigt forbedres virksomhedernes retssikkerhed med en genindførelse af retskravet på en skematisk værdiansættelse ved generationsskifte.


Fradrag for forskning og udvikling forhøjes

Fradraget for forskning og udvikling, også kendt som F&U-fradraget, forhøjes fra 110% til 120% op til et loft på 1 mia. kr. i 2026.

 Har du brug for rådgivning i din konkrete situation? 
Vi er klar til at hjælpe dig - kontakt din lokale revisor.

 

Tilbage til oversigten

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af nyheder, der kan have betydning for din virksomhed. Vi opdaterer dig på love og regler, giver dig inspiration og deler ny og værdifuld viden.

    First Name:

Find din nærmeste afdeling

Partner Revision dækker hele det midt- og vestjyske område. Med ni lokale kontorer er vi altid tæt på din virksomhed. Og du er altid velkommen.

 

Se alle vores afdelinger

keyboard_arrow_up