Loading...

Maksimalt 19.999 kr. i kontanter fra 1. juli

Øvrigt28. juni 2021

Det såkaldte kontantforbud skærpes fra 50.000 kr. til 20.000 kr.  Det betyder, at de fleste erhvervsdrivende fra 1. juli 2021 maksimalt må modtage 19.999 kr. i kontanter fra en kunde. Det hjælper ikke, at man deler beløbet op i mindre rater, der er stadig tale om overtrædelse, hvis det er flere indbyrdes forbundne betalinger. Der kan falde bøder på mindst 10.000 kr, hvis kontantforbuddet overskrides.

Kun erhvervsdrivende, som er omfattet af hvidvasklovens regler om kundelegitimation og indberetninger, er ikke omfattet af kontantforbuddet. Eksempelvis er pengeinstitutter, advokater og revisorer derfor ikke omfattet.

Dermed er det langt størstedelen af erhvervsdrivende, som er omfattet af kontantforbuddet. Også selvom man sælger dyre ting, som eksempelvis biler, møbler og TV-udstyr. I stedet for kontanter må man bede kunden om at betale via bankoverførsel, dankort eller anden elektronisk betaling. Vil kunden ikke det, må man afstå fra at gennemføre handlen.

 

Tilbage til oversigten

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af nyheder, der kan have betydning for din virksomhed. Vi opdaterer dig på love og regler, giver dig inspiration og deler ny og værdifuld viden.

Find din nærmeste afdeling

Partner Revision dækker hele det midt- og vestjyske område. Med ni lokale kontorer er vi altid tæt på din virksomhed. Og du er altid velkommen.

 

Se alle vores afdelinger

keyboard_arrow_up