Loading...

Har du fravalgt brug af revisor?

2023 regler

Øvrigt10. september 2023

Visse selskaber kunne før 2023 fravælge enhver form for revisor-gennemgang af årsregnskabet. Fra 2023 skal en del af disse selskaber som minimum have foretaget en såkaldt ”udvidet gennemgang” af en godkendt revisor.


Bortset fra erhvervsdrivende fonde og medarbejder-investeringsselskaber, kan små selskaber mv. fravælge revision af deres årsregnskab, når de i to på hinanden følgende regnskabsår ikke på balancetidspunktet overskrider to af nedenstående grænser.

Regnskabspost  Grænse
Balancesum   4 mio. kr.
Nettoomsætning  8 mio. kr.
Ansatte (årsgennemsnit) 12 ansatte

NY REGEL VEDR. BALANCE

Med en balance over 50 mio. kr. bliver der krav om udvidet gennemgang. Der indføres fra 2023 krav om revision eller såkaldt udvidet gennemgang af en revisor af årsregnskaber for virksomheder med en balancesum på over 50 mio. kr. i to på hinanden følgende regnskabsår. Det gælder, uanset om virksomheden både har en nettoomsætning og et antal ansatte under størrelsesgrænsen for fravalg af revision.

Det vil ikke overraskende især få betydning for visse ejendoms- og holdingselskaber. Det vil sige selskaber med få ansatte og en relativt lav nettoomsætning, men med pænt store balancer. Der er ingen overgangsregel. Selskaber med kalenderårsregnskab, som både i 2022 og i 2023 har en balancesum over grænsen, vil dermed skulle vælge mellem udvidet gennemgang og revision for regnskabsåret 2023.

NY REGEL VEDR. OMSÆTNING

Ved omsætning over 5 mio. kr. kræves revisor-erklæring i udvalgte brancher. Der indføres fra 2023 krav om revisorerklæring på regnskaber for virksomheder inden for bestemte brancher, hvis de har en årlig nettoomsætning på over fem mio. kr. i to på hinanden følgende regnskabsår uanset balancesum og antal ansatte.
De virksomheder med en omsætning på over 5 mio kr. som på grund af deres branchekode i CVR-registret bliver omfattet af  kravet om at have en revisorerklæring på deres årsregnskab, ses nedenfor.


Kravet om revisor-erklæring gælder for disse branchekoder

 1.   Vognmandsvirksomheder (vejgodstransport).
 2.   Flytteforretninger.
 3.   Restauranter.
 4.   Pizzarier, grillbarer, isbarer m.v.
 5.   Event catering.
 6.   Anden restaurations-virksomhed.
 7.   Cafeer, værtshuse og diskoteker m.v.
 8.   Databehandling, webhosting og lign. serviceydelser. 
 9.   Webportaler
 10.  Engroshandel med biler, varebiler, minibusser.
 11.  Detailhandel med personbiler, varebiler, minibusser.

Vil du vide hvad der gælder i din konkrete situation? Tag fat i din lokale revisor - vi klar til at hjælpe dig.

Hent din printversion af artiklen her:  Fravalg af revisor

Tilbage til oversigten

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af nyheder, der kan have betydning for din virksomhed. Vi opdaterer dig på love og regler, giver dig inspiration og deler ny og værdifuld viden.

    First Name:

Find din nærmeste afdeling

Partner Revision dækker hele det midt- og vestjyske område. Med ni lokale kontorer er vi altid tæt på din virksomhed. Og du er altid velkommen.

 

Se alle vores afdelinger

keyboard_arrow_up