Loading...

Iværksættere med G-kraft

Silkeborg er den bedste østjyske kommune, når det handler om at skabe private arbejdspladser og værksvirksomheder. her spiller iværksættermiljøet G-kraft en vigtig rolle - flere virksomheder med Partner Revision som økonomisk sparring.

Se publikation

Kundecases22. maj 2014

I Danmark er kommunerne i Region Midtjylland bedst til at skabe private arbejdspladser og vækst. Det viser den seneste entrepreneurship-analyse fra revisionsselskabet EY. Analysen afslører samtidig, at Silkeborg Kommune med en flot 11. plads på nationalt plan giver de øvrige østjyske kommuner baghjul i forhold til den udvikling.

Ikke mindst i kraft af G-Kraft - Erhverv Silkeborgs unikke kontormiljø for iværksættervirksomheder. I afdelingen G-Kraft Park nyder de 11 nuværende lejere således ikke kun godt af den smukke natur, som omgiver Ferskvandscenter-området, hvor afdelingen hører til - de inspireres og motiveres også af den energi, som en dagligdag i selskab med andre betyder.

- For en lille virksomhed som min giver det god energi at vide, at man er sin egen herre, men at man samtidig er omgivet af andre og dermed har muligheden for social kontakt, siger Susan Winther, der de sidste 16 år har arbejdet som selvstændig virksomhedskonsulent og professionelt bestyrelsesmedlem.

- Her er muligheden for at sparre, men forcen ved G-Kraft er, at tingene skal komme af sig selv og naturligt. Her er ingen krav eller forpligtelse - til gengæld en masse muligheder, hvis du selv er aktiv og byder ind, siger Susan Winther.

Hun fik tilbudt lokaler i G-Kraft, da hun for halvandet år siden konceptuerede en del af sin konsulentvirksomhed, og det nye firma bruger Susan Winther til at sælge procesværktøjer til virksomhedsudvikling.

- Da jeg første gang trådte ind i G-Kraft, fornemmede jeg den positive stemning og energien i bygningen, siger hun.

Blandt andre stødte hun den første dag på Niels-Henrik Jespersen, der som en af de første lejere var rykket ind med sit teknologibaserede firma WellComm, da G-Kraft Park åbnede for tre år siden.

- I G-Kraft får vi det bedste af to verdener. Vi er selvstændige og har hver vores virksomhed. Men vi har også muligheden for at åbne døren og få adgang til en form for pseudo-kolleger, som vi kan hyggesnakke med over frokosten eller dele en faglig sparring med, hvis der er brug for det, siger Niels-Henrik Jespersen.

Med i huslejen får iværksætterfirmaerne udover kontorlokale blandt andet også adgang til mødelokaler, bredbånd, frugtordning og adgang til både kantineordning, café og restaurant i Ferskvandscentrets hovedbygning

- Her får vi et set up, hvor vi kan fokusere 100 pct. på vores forretning - og på det, vi er gode til. Uden at skulle tænke på praktik som rengøring og snerydning. Det tror jeg på, afspejler sig i min virksomhed, siger Per Groth, grundlægger af softwarefirmaet PicoPublishing.

- Vores produkt er rettet mod mellemstore og store kunder. Derfor har vi behov for de store mødelokaler med moderne AV-udstyr. De store professionelle mødelokaler er supergode for vores forretning, siger Per Groth.

G-Kraft er tænkt som en rugekasse, der gør en række praktiske rammer nemme for nyetablerede virksomheder. Erhverv Silkeborg stiller desuden løbende sparring til rådighed for iværksætterne, som kan leje sig ind i tre år.

- Derfor skal jeg ud at finde andre lokaler i år. Jeg leder igen efter kontorfællesskab. Det vil jeg ikke undvære nu, siger Niels-Henrik Jespersen.

REVISOR SOM INVESTERING
Noget andet han heller ikke ønsker at undvære er den tilkøbte hjælp til økonomi og regnskaber, som WellComm bruger hos Partner Revision. På linje med både PicoPublishing og Susan Winther bruger WellComm Partner Revision i Silkeborg. Uafhængigt af hinanden har de tre valgt at bruge statsautoriseret revisor Tom Østergaard.

- Som iværksætter er det vigtigt for mig at fokusere på det, jeg er god til. Som ingeniør kender jeg til den teknologi, jeg sælger. Revisoren er en investering, der rækker ud over to streger. Jeg får sparring og bliver udfordret i forhold til tallene i min forretning. Eller til at sikre, at mine forskellige iværksættervirksomheder hele tiden vælger de bedste og mest optimale konstruktionsmæssige løsninger. Det kan være med til at forbedre den bundlinje, der skal sættes to streger under, siger Niels-Henrik Jespersen.

Susan Winther stødte via netværk på Tom Østergaard.

- Udover regnskabet netværker vi også i den forstand, at jeg har været koblet på virksomhedsudvikling hos Partner Revision-kunder, fordi Tom med sin indsigt har set et godt match i den konstellation, siger Susan Winther.

For PicoPublishing og Per Groth handlede kontakten også om et privat netværk:

- Jeg spillede håndbold med Tom, men det var de faglige input, jeg fik fra ham, som fik mig til at skifte til Partner Revision sidste år. Jeg forventer, at en revisor med sin konstruktive sparring kan tjene sin egen løn ind. Den investering er jeg sikker på, at jeg med tiden når med samarbejdet med Tom Østergaard.

GLÆDE VED AT SE DET GRO
For Tom Østergaard er arbejdet med iværksættervirksomhed udfordrende på flere planer:

- Vi sætter os altid ind i, hvad den enkelte kunde forventer af os og tilpasser os virksomhedens behov. Iværksætter virksomheder betyder andre rådgivningsopgaver end i større og veletablerede firmaer. Det er en god udfordring - og spændende at være tæt på, og se strategi og virksomhedsplan lykkes, siger Tom.

SusanWinther.dk
Grundlagt i 1997. Susan Winther rådgiver i virksomhedsudvikling og eksekvering af strategier.

Hun er cand.oecon fra Aarhus Universitet og har en Master i Forandringsledelse. I 16 år arbejdede Susan Winther med strategi, ledelse, finansiering og økonomi - blandt andet som økonomidirektør hos B&W, på Privathospitalet Hamlet og i Rockwool International A/S.

Som selvstændig virksomhedskonsulent rådgiver Susan Winther i udvikling af den ejer-ledede virksomhed:

- Mange ejere, ledere, bestyrelser og konsulenter er faret vild i det forkerte paradigme om eksekvering af planer og udvikling af virksomheden. Paradigmet om udvikling af en virksomhed er fortsat, at virksomheden er et mekanisk system. Det betyder, at mennesker ses som "maskiner". Men en virksomhed er jo et "menneskeligt system"; et arbejdsfællesskab af mennesker, der understøttes af et "mekanisk system". Det betyder, at vi - ejere, ledere, medarbejdere, bestyrelser, iværksættere, undervisere, konsulenter og rådgivere - ikke har tidssvarende færdigheder. Mange virksomheder låser sig fast i dette gamle "maskin"-tankesæt, som så låser medarbejdere fast - i utryghed og mangel på fællesskab. Vi har brug for nye rammer, metoder, færdigheder til ledelse og udvikling i det 21. århundrede, siger Susan Winther.

Blandt kunderne i SusanWinther.dk er både små og mellemstore virksomheder. Desuden fungerer Susan Winther som bestyrelsesformand i en række virksomheder og sidder i flere advisory boards.

- Som virksomhedsudvikler tror jeg på at udfordre status quo gennem positiv, ærlig dialog. Jeg lytter, og jeg elsker rejsen - ikke bestemmelsesstedet. For mig handler det om, at virksomheder med en begrænset investering sidder tilbage med en stor mængde brugbar og omsættelig viden, når konsulenten igen forlader processen.

For halvandet år siden etablerede Susan Winther endnu et selskab, som sælger procesværktøj til eksekvering af strategier i virksomheder. I den forbindelse rykkede hun virksomheden ind i G-Kraft Park i Silkeborg.

WellComm ApS/Lightair.dk
WellComm blev grundlagt i 2010 og Lightair.dk i 2012 af Niels-Henrik Jespersen. Han betegner sig selv som serie-iværksætter, og WellComm og Lightair.dk er således hans fjerde og femte selskaber.

- Ganske enkelt fordi jeg ikke kan lade være. Som selvstændig anskuer jeg udvikling som en paraply, hvor en form for forretning åbner muligheder i nye retninger - eller måske behov for at drosle ned på andre områder.

Som uddannet ingeniør er Niels-Henrik Jespersens virksomhedsmæssige hovedvægt på salg og markedsføring af elektronik. I WellComm er han agent for blandt andet elektronikkomponenter, strømsparende skinner og elektronisk infrastruktur til større internatonale og danske selskaber. Desuden sælger Niels-Henrik Jespersen i webshoppen Lightair.dk luftrensere til storkontorer og private.

- Jeg drømmer ikke om en virksomhed på 10-12 ansatte. Jeg vil satse på udvikling gennem partnerskaber. Jeg ved fra mig selv, hvad der sker, når man som ansat veksler tid for penge. Så er det bare et job. I partnerskaber opnår man drive og energi. Det giver et helt andet engagement, siger Niels-Henrik Jespersen.

At være selvstændig betyder meget arbejde - men også frihed.

- Jeg har besluttet mig for, at jeg hver eneste dag skal bruge en halv time på at udvide min horisont på en eller anden måde: Læse en rapport på nettet, se en undervisningsfilm på TED Talks på YouTube. Et eller andet, der bibringer mig indsigt. Det udvikler mig som person og giver energi til at finde det rigtige fokus for mine virksomheder.

Tilbage til oversigten Se publikation

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af nyheder, der kan have betydning for din virksomhed. Vi opdaterer dig på love og regler, giver dig inspiration og deler ny og værdifuld viden.

    First Name:

Find din nærmeste afdeling

Partner Revision dækker hele det midt- og vestjyske område. Med ni lokale kontorer er vi altid tæt på din virksomhed. Og du er altid velkommen.

 

Se alle vores afdelinger

keyboard_arrow_up